Het ontstaan van Atelier Meer

Gepubliceerd op 14 oktober 2022 om 14:01

Wat zit er achter die naam? Hoe is Atelier Meer ontstaan? 

Waarom ik mijn creatief bedrijf de naam Atelier Meer gegeven heb, ligt voor mij voor de hand.

ate·lier (het; o; meervoud: ateliers)
werkplaats van een kunstenaar of creatief persoon

 

meer (het; o; meervoud: meren)
waterbekken dat van alle kanten door land ingesloten is

meer (bijwoord; vergrotende trap van veel)
in hogere mate; veeleer; behalve het al vermelde; vaker; verder, voortdurend

 

Ik droom van een atelier met zicht op het meer dat achter mijn tuin ligt. Die droom was er onbewust al toen ik mijn huisje 4,5 jaar geleden kocht. Het huis werd het meteen het ‘meerhuis’ gedoopt. Vanop het terras achteraan in mijn tuin heb ik zicht op een meer (oude zandput eigenlijk, zoals er hier in Mol wel meer zijn), vanuit mijn woonkamer zie ik het water helaas net niet, vanuit de slaapkamers wel. Ik kan enorm genieten van de rust aan het meer. Van de golven, de meerkoeten en futen, het ijsvogeltje, de prachtige zonsondergangen … Of ik ga suppen, heerlijk genieten op het water. Ik voel spanning wegvloeien als ik naar het water kijk. 

Door met borstkanker geconfronteerd te worden en veel thuis te zijn, ben ik het meer nog meer gaan appreciëren.

Door creatief bezig te zijn met klei ga ik uit mijn hoofd, ik zak in mijn lijf. Mijn ogen gaan fonkelen. Ik krijg energie. En dat in combinatie met wat ik niet meer kan (lees daarvoor 'mijn verhaal') zorgde dat ik het gevoel had dat ik meer wou gaan doen met mijn creativiteit, met het oorbellen maken. En de droom van een atelier met meerzicht borrelde omhoog.

 

Anderzijds sluit het woord meer ook aan bij mijn missie, maar dan als bijwoord. Ik wil meer dan oorbellen bieden. Ik wil vrouwen doen stralen met mijn oorbellen, kleur en vrolijkheid brengen, hun innerlijke kleur naar buiten brengen, een zelfvertrouwenboost geven, je beter in je vel doen voelen. En wanneer je in de spiegel kijkt tegen jezelf kunnen zeggen 'Jij ziet goed goed uit vandaag!'.

Liefde begint bij jezelf graag te zien, en als ik mijn steentje daartoe kan bijdragen, dan ben ik gelukkig ☺️

Mijn manier om je daarbij liefdevol te helpen is door handgemaakte oorbellen. En (in een later stadium) door workshops & DIY pakketten waarbij je zelf kan voelen wat werken met klei en creatief bezig zijn met je doet.

Wil jij ook deel uitmaken van mijn droom? Neem dan gerust een kijkje in mijn webshop en laat jezelf - of iemand die je lief hebt - stralen met een uniek paar oorbellen! Alle oorbellen zijn mijn eigen ontwerpen en handgemaakte creaties.

Weet je dat jij mij ook op een andere manier kan helpen? Schrijf een review, laat me weten wat je van mijn creaties vindt en wat het dragen van mijn oorbellen met je doet. Deel mijn berichtjes, of sla ze op. Zo help je mij om mijn klein creatief bedrijf te laten groeien zodat ik meer mensen kan bereiken, meer vrouwen kan doen stralen, meer vrouwen een liefdevolle boost aan zelfvertrouwen kan geven of hen rust laten ervaren.

Jij kan mij helpen om mijn droom waar te kunnen maken.