Weetjes, behind the scenes, inspiratie, ...

Ik neem je mee in mijn verhaal, ik vertel over mijn inspiratie, gun je een blik achter de schermen, vertel over de materialen die ik gebruik, probeer je te inspireren, vertel wat meer over mezelf, toon je hoe een collectie ontstaat en nog veel meer.

Veel leesplezier.

 

Hoe ik kleuren koos voor de nieuwe collectie

Mijn lentecollectie was gebaseerd op de kleuren Pantone kleuren en de kleuren van de New York fashion week voor lente en zomer 2023. De 'officiële' trendkleuren dus.Zelf ben ik niet zo trendgevoelig en ik stond ook minder achter een deel van die kleuren.Daarom heb ik het nu anders aangepakt.Het afgelopen half jaar heb ik meer geleerd over kleur. Over mijn eigen krachtkleuren, over de betekenis van kleuren, over hoe je kleur kan inzetten in je kledij en accessoires zoals oorbellen om meer zelfvertrouwen te hebben in bepaalde situaties of om je te versterken.Ik heb mijn 40 kleurenkaarten genomen. Alles goed door elkaar geschud en dan open gelegd. Daaruit heb ik volgens mijn intuïtie en gevoel een reeks kleuren gehaald. Kleuren waar ik volledig achter sta en enthousiast van word.

Lees meer »

Walk in the woods

Olijfgroen en camel in de mix, samen met goud en diverse groen en bruin tinten.Geïnspireerd op een wandeling in het bos. Het groen van de bladeren, het bruin van de schors van een boom, en hier en daar gouden zonnestralen en al wat bladeren die geel bruin beginnen te kleuren 🌳🍃🍂🚶🏻‍♀️Genieten !!!

Lees meer »

Behind The Scenes: Terrazzo

Terrazzo is Italiaans voor terras. Het is een (oude) prachtige techniek die je vaak nog ziet in vloeren van oude gebouwen.Bij terrazzo worden marmerkorrels of stukjes ander materiaal (glas bijvoorbeeld) in cement gegoten, vermengd en na het drogen wordt dit dan gepolijst.De laatste jaren is het terug helemaal in. En niet enkel in gebouwen maar vooral in accessoires.Met polymeerklei werkt de techniek echter helemaal anders dan bij 'echte' terrazzo. Het gaat hier om het uitzicht dat geïnspireerd is op de terrazzotechniek, maar de werkwijze is volledig anders. Terrazzo is een hele leuke techniek om extra kleur en speelsheid te brengen. Het kan met alle mogelijke kleuren en extra reliëf gebruikt worden. Bij organische terrazzo kunnen er ook rondere stukjes in zitten. 

Lees meer »

A work in progress

Als voormalig webdeveloper is het voor mij een hele stap om een website online te zetten die nog niet helemaal af is, en die ik niet van A tot Z volledig ontworpen en gecodeerd heb.

Lees meer »