Behind The Scenes: Fall in Love collectie

Gepubliceerd op 30 oktober 2023 om 20:38

Ik heb meerdere oorbellen gemaakt die geïnspireerd zijn op de herfstkleuren. Hier zie je hoe ik te werk ga. Een blik achter de schermen.

De 'Fall in Love' oorbellen zijn wel heel speciaal. Takjes, besjes en blaadjes vonden hun weg naar de oorbellen waar ze er bovenop liggen. Kleine meesterwerkjes.

Geïnspireerd door de prachtige warme herfstkleuren heb ik deze collectie ontworpen. Herfstbladeren in rood, oranje en geel en allerlei bruintinten, vaak prachtig gloeiend in het zonlicht.

Ik vertrek van enkele primaire kleuren. Wit, geel, rood, magenta, blauw en ook een tikkeltje zwart indien nodig. Het is wat zoeken en testen tot ik de juiste kleuren heb.

Een hele tijd later is het palet herfstkleuren klaar.

Takjes rollen, blaadjes maken, besjes vormen, ... Met behulp van mijn handen, een naald en een dottingtool maak ik blaadje voor blaadje en besje voor besje dit patroon.

Na enkele uren - euhm, zeg maar een uur of 5, misschien meer - is deze 'slab' klaar. Een slab is een plaat in het Nederlands, maar dat bekt niet vind ik ;-)

En dan de vormen uitsteken. Wel zenuwen om dit meesterwerkje - al zeg ik het zelf - in stukken te snijden. Want als ik het verknal dan zijn er uren werk om zeep.

Na het afbakken en afkoelen kan ik de onderdelen schuren voor een vakkundige afwerking. En alles een badje geven met een drupje zeep om alle stof- en vetrestjes weg te spoelen.

Kijken hoe ik de oorbellen wil samenstellen. Welke bovenstukjes bij welke hangers. Nu krijgt het echt vorm.

RVS stekertjes lijmen op de bovenstukjes. Ik gebruik hiervoor lijm die uithardt in UV licht. Dit is de sterkste methode vind ik. Al zorgt het wel voor een glossy laag, maar dat zie je niet als je ze draagt.

Een andere slab die ik maakte met de herfstkleuren is dit organisch terrazzomotief.  Geen 5u werk maar toch uurtje of 2.

Bakblik klaar met onderdelen. Halfuurtje bakken op 110°C zodat alle onderdelen na het afkoelen sterk en duurzaam zijn.

Resultaat van dit bakblik na het schuren en kijken wat bij wat past.

Als alles klaar is dan volgt er natuurlijk nog een stapje. Het fotograferen bij het meer ☺️

Helemaal klaar om jou te doen stralen en jou een duwtje in de rug te geven op vlak van zelfvertrouwen.

Wat vind jij van deze collectie ? Laat het me gerust weten.