Project PINK

Gepubliceerd op 16 februari 2023 om 13:16

Sinds 12-02-2021 loopt er geen rode, maar een roze draad door mijn leven.

2 jaar geleden op 12 februari kreeg ik de diagnose borstkanker en daarop volgde een rollercoaster aan emoties, behandelingen, etc. Ik ging van leven naar overleven.
Ik vermoed dat jij mijn verhaal wel kent of gelezen hebt. Zo niet, dan kan je dat hier doen: 'mijn verhaal'.

Ondertussen gaat het redelijk met mij (al is het met ups & soms stevige downs), maar borstkanker is nog steeds heel aanwezig. Niet als kankercellen in mijn lichaam want ik ben in remissie, maar wel de effecten van de behandelingen en de hormoontherapie. Naast een beperkte hoeveelheid energie en weerstand, en de nodige fysieke en mentale klachten, werkt mijn brein niet meer zoals vroeger.

Om mijn leven terug actief op te nemen en verder te werken aan mijn helingsproces, heb ik Project Pink in het leven geroepen.

 

Pink

Roze is de kleur van zorgzaamheid of medeleven. Het wordt vaak in verband gebracht met vrouwelijkheid. De intensiteit van de kleur roze bepaalt grotendeels het gevoel dat er wordt opgeroepen. Bij een zachtere vorm, bijvoorbeeld pastelroze, kan het een kalmerend effect teweeg brengen. Een fellere tint zoals magenta is de kleur van levendigheid, vol met levensenergie, zodat je klaar bent voor een volgende fase in je leven. Roze is ook de kleur van borstkanker en de organisaties Think Pink en Pink Ribbon.

 

Persoonlijke steun

De opbrengst van Project Pink items gaat enerzijds naar de ondersteuning van borstkankerpatiënten, maar er is meer. Mijn persoonlijke revalidatie maakt ook deel uit van mijn Project Pink. Zo kan je persoonlijke steun bieden in plaats van anonieme steun aan grote organisaties.

Mijn persoonlijke onco-revalidatie omvat ondermeer Atelier Meer (want mijn creatieve onderneming helpt mij echt hierbij) en daarnaast is er het project 'Kanotrekking Zweden'. Samen met 15 andere lotgenoten ga ik een 7-daagse kanotrekking in Zweden doen begin juli 2023. Kanovaren, koken op houtvuur, vuur leren maken, wild kamperen, gevoel van ultieme vrijheid in de natuur ervaren, zwemmen, vissen, zelf brood bakken of gewoon heerlijk genieten van de stilte en de rust. Dit is een hoogtepunt of tussentijds doel in mijn revalidatietraject, het is maar hoe je het bekijkt.

 

Waarom deze reis?

Onco-revalidatie zonder dat dit zo aanvoelt. Afstand nemen van het ‘ziek zijn’ en de impact hiervan op mijzelf en mijn gezin en omgeving.
Dit alles om mijn grenzen te verleggen, terug echt te leven, verbinding door beweging en elkaar te ondersteunen, aanleren van nieuwe vaardigheden, blik op het positieve, lichaamsbewust worden, gedachtestroom onderbreken, fysiek en mentaal sterker worden, stressweerbaar worden, leren omgaan met onvoorziene omstandigheden, eigen capaciteiten (her)ontdekken, zelfvertrouwen vergroten, hoop en motivatie stimuleren door training, doelstelling en ondersteuning.
Dit vraagt natuurlijk een gedegen voorbereiding en begeleiding en hiervoor word ik door de nodige deskundigen bijgestaan.

 

Items

Wil je mij hierbij steunen of sponsoren dan kan dat door Project Pink items te bestellen, maar je kan ook wat extra financiële steun bieden.

Ik heb een reeks unieke items gemaakt die geïnspireerd zijn op het roze borstkankerlintje, en daar een Atelier Meer twist aangegeven. Niet alleen oorbellen, maar ook hangertjes met kettinkje, broches en sleutelhangers heb ik gemaakt.

Bestellen kan in mijn webshop.


Gebruik de code PROJECTPINK bij het afrekenen voor gratis verzending (in bubbeltjes envelop met gewone postzegels, dus niet met track & trace)

 

De opbrengst van mijn Project Pink collectie gaat dus grotendeels naar mijn eigen helingsproces en deels naar de ondersteuning van andere borstkankerpatiënten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.